Szakkörök

Tehetséggondozó szakkörök, terepgyakorlatok

Kedves Diákok!

HodTehetséggondozó szakköreink, terepgyakorlataink külsősök számára is elérhetők. Vedd fel a kapcsolatot a foglalkozást tartó tanárral emai-ben vagy telefonon!

Jelenlegi szakköreink:

Versenyfelkészítő és gyakorlati szakkör 9-10. évfolyamosoknak
A szakkörön elsősorban az Árokszállásy versenyre készülünk, elméleti témaköröket veszünk át. Egyszer-egyszer pedig mikroszkópi gyakorlatot, boncolást is beiktatunk a programba. Tavasztól kifejezetten gyakorlati órák lesznek a foglalkozásokon. Várjuk külsősök jelentkezését is!

Tanár: Erős-Honti Julianna
Időpont: hétfő 7. óra (14-1445)
Helyszín: 221, biológia labor

Kitaibel Pál verseny döntőjére felkészítő fajismereti szakkör
A szakkör a verseny döntőjébe jutott budapesti diákok számára segíti a megadott fajlisták elsajátítását.

Tanár: Nagy Péter
Időpont:
Helyszín:

Élőhelyek és fajok tanulása a Soroksári Botanikus Kertben
A botanikus kert adottságainál fogva változatos élőhelyek bemutatására alkalmas Budapest területén belül. Emellett kiválóan alkalmas a fajismeret bővítésére is.
Tanár: dr. Erős-Honti Zsolt
A Soroksári Botanikus Kert honlapja
Idén először április 2-án tartottunk terepgyakorlatot a botanikus kertben. A virágzó fajok az erdők geofitonjai, a homokpusztai és lejtősztyeppi fajok közül kerültek ki, és láttunk kockásliliomot is!

Fajismereti és ökológiai kirándulások a Budai hegyekben
Délutáni vagy szombati program, amely során üde-és száraz erdők, lejtősztyeppek és dolomitsziklapgyepek élővilágát ismerjük meg.
Időjárástól függő program, az időpont mindig fent lesz a főoldalunkról elérhető aktualitások oldalon.
Tanár: Erős-Honti Julianna

Pilisi len túra
A Duna-Ipoly Nemzeti Park szakmai vezetőivel minden évben több osztállyal megnézzük a virágzó pilisi lent, ami az egész világon csak a Pilisben élő, bennszülött növényünk. Közben pedig láthatjuk a dolomitsziklagyepek többi csodáját is.

A dabasi láprét orchideái

Májusban, mikor virágoznak hazai orchideáink, nagyon érdekes ellátogatni egy láprétre, ami sok más szempontból különleges élőhely. Vezetőnk ezen a foglalkozáson a Baár-Madas Gimnázium tanára, Vetlényi Dávid.
Tanár: Nagy Péter